Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Fødselsdagsflag

Der er ikke noget så hyggeligt som et fødselsdagsflag til en fødselsdag. Både flag i flagstangen i haven, men også fødselsdagsflag på små flagstænger inde på bordet og måske små flag af papir i fødselsdagskagen. Hos OM Flag finder du et bredt udvalg af fødselsdagsflag.

Varen er nu tilføjet til din bestilling.

Husk valg


 
Det er unægtelig en fast, dansk tradition at flage i alle anledninger. Vi flager på nationaldage, helligdage, til konfirmation og bryllup – men ikke mindst til fødselsdag. I Danmark er der en særlig tradition for, at man på enormt solidarisk og ekstatisk vis, flager for at fejre fødslen af et menneske – også når det er 17, 33 eller 46 år siden, at de blev født. Men det er altså vigtigt for os at vise vores medmennesker – både tætte familiemedlemmer og bekendte – at vi er glade for, at de blev født. Derfor flager vi for dem på deres dag.  Det er derfor et must-have for alle danskere; at have et fødselsdagsflag, som man kan parat til alle anledninger.

Danskhed når det bedst og mest solidarisk

Ja, der er ikke noget som at flage for hinanden med et fødselsdagsflag, når anledningen byder sig. Det er en af de traditioner, der viser hvor venligt og solidarisk et folkefærd, danskerne er. Det er noget særegent for danskere. Og hvem bliver ikke glad, når de ser, at flaget er hejset hos familie og venner i anledningen af ens fødselsdag? Om man er 5, 25 eller 50 år, så er det rart at få en bekræftelse af, at man er noget værd i sin omgangskreds’ øjne. Så frem med fødselsdagsflaget – det er en god og positiv tradition at vedligeholde.

Mange steder rundt omkring i de danske villakvarterer, har man en fællesliste over flagdage på vej eller i kvarteret, hvor man flager ikke bare for sig selv, men også for sine naboer, når de har fødselsdag. På den måde kommer man hjem fra skole eller arbejde til en hel masse fødselsdagsflag, som er hejst til ens ære. Det er en skøn følelse at få. Og i det tilfælde er det selvfølgelig vigtigt, at alle gør det – tag dit fødselsdagsflag frem og flag for de andre, så flager de også for dig med deres fødselsdagsflag 

Hav et flot fødselsdagsflag parat

Hvis du skal kunne være med i sådanne søde og venlige flagordninger i dit nabolag, skal du selvfølgelig også have det rette flag på lager. Hvis du bruger dit flag mange gange om året, er det en god idé at vælge et slidstærkt fødselsdagsflag, der kan holde til al slags vind og vejr - for man flager jo ikke kun om sommeren på solskinsdage, vel?

Men det er jo ikke kun på flagstangen i haven, at der flages. Vi danskerne bruger vores flag som fødselsdagsflag mange flere steder end bare på flagstangen. Størstedelen af os har også flotte fødselsdagsflag på bordet i form af bordflag, hvilket findes frem i anledningen af fødselsdage eller andre fejringsdage. Når gæsterne eller fødselaren kommer til et veldækket bord i dagens anledning, er det en selvfølge og en pryd for øjet, når de flotte bordflag står på bordet.

De fleste af os lader også vores gæster eller selve fødselaren møde en flot fødselsdagsflagstang i døren, når der er fødselsdag. Denne er typisk 180 cm høj og står på en fod, så det er mobilt i modsætningen til den stationære flagstang omme i haven. Den store flagstang bruges jo i alle anledninger, men fødselsdagsflagstangen benyttes kun i særlige anledninger i hjemmet – oftest til fødselsdag, men også når studenterne inviteres hjem eller mor og far har sølvbryllup. Det er i øvrigt også en god måde at markere, at det er her, der holdes fødselsdag, når man inviterer til børnefødselsdag, så de andre forældre kan finde vej. Fødselsdagsflagstangen er nem at håndtere og det er et flot syn, når et fødselsdagsflag stiger til vejrs.

Bor man ud af en længere grusvej eller lignende lang indkørsel, bruger man ofte også små flag som fødselsdagsflag. Disse er på træpinde, som man kan sætte i jorden langs med vejen for at vise, at det er her, der er fødselsdag. Det kan også være til hjælp ved børnefødselsdag eller andre anledninger, hvor gæsterne ikke nødvendigvis kommer så tit i hjemmet, at de er sikre på vejen. Man kan også bruge disse fødselsdagsflag på pind til at markere poster i forbindelse med en skattejagt til en fødselsdag for børn. Fødselsdagsflag kan anvendes i mange situationer, men én ting er sikkert - ligegyldigt hvordan de anvendes, er det ensbetydende med noget positivt.  

Er du lige flyttet i hus?

Hvis du lige er flyttet i hus, er det måske første gang, du selv skal sørge for at få flaget hejst. Der er nok allerede en flagstang i din nye have. Men hvilket flag skal du have? Sørg for at vælge den rigtige størrelse flag til din stang. Det ser tosset ud med et over- eller underdimensioneret fødselsdagsflag på stangen – og selvom det er tanken, der tæller, når du gerne vil flage for din søde kæreste eller barn, så er det måske lidt pinligt at være den eneste i nabolaget, der flager med et gigantisk eller mikroskopisk Dannebrog i anledningen. Tommelfingerregelen er, at flagets højde skal være 1/5 af stangens. Så hvis din stang er 10 meter høj, skal flaget være 2 meter højt – det er egentlig ret simpelt. Men hvis du alligevel er i tvivl, så spørg endeligt os fra OM Flag, når du skal købe fødselsdagsflag, flagstang eller lignende.