Trustpilot
Luk


Fri fragt på ordrer over 750kr*
*OBS! Gælder dog ikke flagstænger, tilbehør og reklameflag

Dannebrog til 1,8 meter flagstang

Dannebrog - polyester - str 38x50 cm til flagstang 180cm

Dannebrog navnet på det danske national flag og betyder danernes fane eller rødfarvet fane. Dannebrog er det ældste nationale flag i verden, som stadig er i brug i dag. Dannebrog er rødt med et hvidt kors også kaldet korsflag. Korsflag kendes fra flere steder f.eks. de andre nordiske lande, som Finland, Sverige, Norge og Island.

Dannebrog i polyester

Flaget er i 100 % Polyester.Dannebrog har fødselsdag d. 15-06-1219 også kendt og markeret som Valdemarsdag. Ifølge et sagn faldt Dannebrogs flaget ned fra himlen under slaget ved Tallinn i Estland.


I 1834 blev der indført flagforbud for borgere. Først i 1854 fik almindelige danske borgere ret til at hejse Dannebrog. Det er en skik, at flaget først må hejses op ved solopgang, men aldrig før kl. 08:00, og flaget tages ned senest ved solnedgang.

Flaget må gerne blive oppe, men kun hvis der er noget belysning med projektør eller noget lignende.

Det er en god skik, at flaget aldrig må røre jorden, da flaget skal behandles med værdighed. En myte siger, hvis flaget rører jorden vil der blive krig i Danmark igen.

Hos især spejderbevægelsen er der en særlig procedure omkring flaghejsning.

Dannebrogs flag har ikke rigtig nogen bestemt farve kode for dens røde farve, som man har i mange andre lande. Varenummer: danp0050
Pris 85 DKK pr.stk
Antal:

Leveringstid: 3-5 hverdage