Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Valdemarsdag og Genforeningsdag 1920

Valdemarsdag, som også er Genforeningsdag er en af de flagdage, som vi i Danmark har vedtaget og kaldt en flagdag. Her fejrer vi 2 dage, men det er i virkeligheden begge, dage, hvor vi fejrer vores elskede flag. Valdemarsdag er den dag, hvor Dannebrog, som myterne siger, dalede ned fra himlen og blev til et dansk flag. Det var desuden denne dag Kong Valdemar vandt slaget ved Lyndanisse, hvor vor Danmarksflag, Dannebrog, efter sigende faldt ned fra himlen. Slaget ved Lyndanisse, vil man i dag have kaldt for ”Slavet ved Tallin”, eftersom Lyndanisse er det vi i dag kender som Tallin i Estland.

Genforeningsdag er tilfældigvis samme dag, og det vi fejrer på genforeningsdag er den formelle overdragelse af Nordslesvig til Danmark, og dette fandt alt sammen sted d. 15. juni 1920. Så det er med andre ord endnu en af de dage, hvor vi danskere skal hejse vores flag i vores haver, og sørge for at støtte vores land og huske disse to store dage i Danmarkshistorien. Dannebrog er desuden verdens ældste flag, som stadig er brugt denne dag i dag.

Sidder man i den kedelige situation, at man ikke allerede har et flag, så fortvivl ikke. Om-flag.dk har nemlig alt, hvad du overhovedet har brug for i denne situation. Om du så søger et flag i polyester, et flag i uld, en vimpel en stander, eller bare en ganske normalt Dannebrog flag, vil om-flag.dk have det, du søger. Det er der slet ingen tvivl om, for udvalget er så stort, at det er en større udfordring ikke at finde et flag, man kan lide, end det er at finde et flag man rent faktisk kan lide.

Sidder du og tænker over, hvad disse to ord, vimpel og stander, betyder? Det kan nemlig forklares meget kort og konkret – en vimpel er en kortere og bredere version af Dannebrog, og en stander er en endnu kortere og bredere version af Danebrog. Så hvis alt dette lyder som noget for dig, så tjek de Dannebrogsflag ud, som de har her på om-flag.dk! Du vil ikke fortryde det.

 

Husker du alle flagdagene? I vores nyhedsmail husker vi dig på alle årets flagdage. Du kan tilmelde dig det lige ude til venstre af denne side.

Så glemmer du aldrig en flagdag igen :-)