Trustpilot
Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Blog

Vimpel vs Stander

Skrevet den 25-07-2014
Vimpel vs StanderMed en flagstang i haven er der masser af muligheder for at flage med rød-hvide flag, men der er forskel på de forskellige flag, og her kan du få lidt hjælp i forhold til vimpler og standere.
En vimpel har den samme røde farve som et Dannebrogsflag udformet som stutflag. Vimplen har også det hvide kors, men i stedet for at være rektangulært som stutflaget er en vimpel trekantet.

Vimplen vil oftest være omkring 20-25 cm høj, mens længden af vimplen skal være halvdelen af flagstangens højde. Det vil sige at til en flagstang på 8 meter, skal der bruges vimpler på 4 meter.

Standeren har nogenlunde samme form og udformning som vimplen. Standeren er ca. 50 cm i stedet for de 20-25 cm høj som er tilfældet for vimplerne.

Længden på en stander er heller ikke magen til længden på en vimpel, da længden her kun skal være 1/3 af flagstangens højde. Det betyder at til en flagstang på 9 meter, skal der bruges en stander på 3 meter.

Både vimpler og standere må benyttes til flagning året og døgnet rundt i modsætning til når du flager med Dannebrog flag.

Vil du gerne vide mere om vimpler og standere kan du læse her: Hvad er forskellen på en stander og en vimpel?

Kommentarer

Efterlad kommentar

Tilbage