Trustpilot
Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Blog

Hvad er forskellen på en stander og en vimpel?

Skrevet den 01-04-2014
Hvad er forskellen på en stander og en vimpel?Når man kigger på et billede af en stader og et billede af en vimpel, kan det godt være svært at se hvad forskellen på de to er.Begge er udformet med det rød-hvide Dannnebrogskors, og begge flag har en spids form.
Der er dog forskel på en vimpel og en stander, og her kan du læse lidt om hvad forskellen er.

En vimpel er den version som vi har brugt i længst tid. Vimplen er oftest omkring 20-25 cm i højden inde ved flagstangen. Vimplens længde vil typisk skulle være ca. halvdelen af flagstangens højde, så en vimpel på 4 meter passer til en flagstang på 8 meter.

En stander har nogle lidt andre mål end vimplen. Standeren måler oftest ca. 50 cm i højden inde ved flagstangen, og den er dermed ca. dobbelt så høj som en vimpel. Med den ekstra højde på en stander, skal længden ikke være så lang som på en vimpel. Længden på en stander bør være ca. 1/3 af flagstangens højde.

Det betyder at en stander som er 3 meter lang passer til en flagstang på ca. 9 meters højde.

Det er tilladt at flage med både stander og vimpel døgnet og året rundt, og for at flagstangen ikke står helt bar alle de dage hvor der ikke flages med et Dannebrogsflag, bør man have enten en vimpel eller en stander til at hejse op i flagstangen når Dannebrog hejses ned.

Kommentarer

kirsten Herzberg - 07 09:58:16-04-2015
Stand flag er bare så smuk

Efterlad kommentar

Tilbage