Trustpilot
Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Blog

Brug af Dannebrog ved kirkelige handlinger

Skrevet den 28-07-2014
Brug af Dannebrog ved kirkelige handlingerDen danske Folkekirke har altid haft et tæt forhold til Dannebrog, og derfor er der også forskellige procedurer for hvordan Dannebrog benyttes ved forskellige kirkelige handlinger. Her får du en gennemgang af hvordan Dannebrog benyttes i kirkelige handlinger.

Flagning på hel stang

Der flages med Dannebrog på hel stang højtideligheder og gudstjenester.

Flagning på halv stang

Der flages på halv stang ved særlige begivenheder som begravelser, bisættelser, i forbindelse med Jesu død i påsken og lignende. Når der flages på halvt, hejses Dannebrog først til flagstangens top, hvor det får lov at blive et par sekunder. Nu hejses flaget så langsomt ned så underkanten af flaget er ud for flagstangens midte.

Benyttes en skrå eller vandret flagstang, skal flagets midte være ud for flagstangens midte når der flages på halvt.

Flagning på halv stang symboliserer sorgen som der er ved at miste nogen som man har kær.

Hvordan flages der ved dødsfald?

Ved dødsfald flages der på halv stang. Der flages oftest på dagen hvor dødsfaldet sker, men der er undtagelser hvor der flages dagen efter dødsfaldet. Er dødsfaldet sket kort tid inden solnedgang eller efter solnedgang flages der på halv stang dagen efter dødsfaldet.

Hvordan flages der ved begravelser og bisættelser?

På dage med begravelser og bisættelser flages der med Dannebrog på halv stang indtil kisten er sat i jorden eller i rustvognen. Efter ceremonien i kirken hejses Dannebrog til flagstangens top for at symbolisere Jesu genopstandelse.

Brugen af Dannebrog ved mindegudstjenester

Ved mindegudstjenester hejses flaget først til flagstangens top. Her vejrer Dannebrog indtil 15 minutter før mindegudstjenestens begyndelse, hvor flaget hejses ned på halvt. Efter mindegudstjenesten hejses Dannebrog igen til flagstangens top og her bliver flaget indtil solnedgang.

Brug Dannebrog på kister

Vil man benytte en Dannebrog flag på kisten i forbindelse med begravelser og bisættelser skal enden af flaget med de kvadratiske røde felter være over kistens hovedende.

Inden den kirkelige handling er afsluttet skal flaget fjernes fra kisten, så flaget ikke begraves eller bisættes sammen med kisten.

Dannebrog i andre landes kirkesamfund

Skal Dannebrog anvendes i andre landes kirkesamfund, skal de regler som gælder for disse kirkesamfund følges.

Køb et flag

Hos OM Flag kan du købe et Dannebrog i alle størrelser. Finder du ikke den størrelse flag som du skal bruge her i flagbutikken, kan du kontakte os for en pris på den størrelse flag som du skal bruge.

Kommentarer

Efterlad kommentar

Tilbage