Trustpilot
Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Blog

Alverdens flag

Skrevet den 30-01-2014
Alverdens flagDer findes ufatteligt mange forskellige flag i verden. Der findes ikke uendeligt mange flag, men der findes så mange forskellige, at det slet ikke er til at tælle dem. Hver spejderklub har sit eget flag, hver fodboldklub og selvfølgelig har hvert land også sit eget flag.
Et flag er en meget signalgivende ting. Ser man et dansk flag, er det umuligt at tænke på andet end netop Danmark. Dannebrog er navnet på det danske flag, og det siges at være det ældste flag nogensinde. Legenden om Dannebrog er, at det faldt ned fra himlen under slaget Lyndanisse, den 15. juni 1219. Lyndanisse er det, man i dag kender som Tallinn i Estland. Dannebrog betyder desuden ”danernes fane”, hvilket det i sandhed må siges at være. Om man skal tro på legenden, om at flaget faldt end fra himlen, er dog ikke helt til at sige.
 

Landeflag

Den type flag, man normalt kender bedst er selvfølgelig landeflag. Der findes 216 forskellige landeflag, og de er alle, med undtagelse af et, rektangulære. Det eneste landeflag i verden, der ikke er formet rektangulært er Nepals flag, hvilket må siges at se en smule besynderligt ud. Alle de resterende 215 landeflag har den ”normale” rektangulære form, men de er dog på ingen måde ens.
 
Der er dog mange flag i Europa, der ser ud som vores eget. Det er nemlig typisk sådan med flag i Europa, at de er i 3 forskellige farver, som er fordelt på en speciel måde, og så er der ikke mere ved det. Tager man til et land som f.eks. Brasilien er det dog en anden sag. Brasiliens flag har nemlig en grøn baggrund med en gul diamant form i midten, og inde i den er der en verdensklode med et hvidt bælte, hvori der står ”ordem e progresso”, som portugisisk og betyder ”orden og fremgang”. Der er altså mange forskellige former for landeflag i verden, men én ting deler de – de repræsenter og symboliserer et land.
 
Hos OM Flag kan du finde alverdens flag og andre flag som sørøverflag.
 

Sportsflag

En anden karakteristisk type flag, som de fleste af os kender, er sportsflag. Sportsflag kan være mange ting. De kan f.eks. symboliserer en fodboldklub, hvor f.eks. FC Barcelonas flag kan nævnes. Det er nemlig rød- og blåstribet mens det i midten har FC Barcelonas logo. Et logo og et flag kan nemt blive forvekslet med hinanden, men det er dog ikke helt den samme ting.
 
En anden type sportsflag, som vi kender er det målflag, man bruger i motorsport. Når racerkørerne passerer målstregen viftes der nemlig med et hvid- og sortternet flag – dette er også uden tvivl et flag, man vil genkende, når man ser det. En tredje type sportsflag kan f.eks. være det hvide flag, man smider i ringen, når man viser sin modstander, at man giver op i en boksekamp. Dette flag er blevet et meget symbolsk flag og er blevet til noget, der i den grad eksisterer uden for bokseringen. Børn bruger det, hvis de leger slåskamp, og der kan nævnes tonsvis af andre eksempler, hvor det også bliver brugt.

Typer flag

Mange mennesker tror, at den eneste type flag, der findes, er rektangulære flag – dette er dog ikke umiddelbart rigtigt. Som nævnt tidligere i artiklen er Nepals flag ikke rektangulært, men der findes også andre typer flag end netop Nepals ikke rektangulære flag. En af disse typer er en såkaldt vimpel, som er en et kortere, men bredere form for flag end et ”normalt” flag. Det er desuden trekantet. En anden type flag er en stander, som er et lille flag, der minder lidt om en vimpel. Det bruges især i marinen.
 
Det var lidt om forskellige typer flag, der findes, og forskellige designs af flag. Kunne du tænke dig at købe et nationalflag har vi her på om-flag flag fra alle verdens lande til salg. Du finder vores nationalflag her

Udover de mange forskellige nationalflag kan du også købe udvalgte flag på pind her på om-flag.dk

Kommentarer

Bettina Kristensen - 25 07:57:22-05-2014
Hej
Leder efter Martinus flag, er det noget i kan hjælpe mig med
Hilsen
Bettina
OM Flag - 25 19:44:14-05-2014
Hej Bettina

Tak for din forespørgsel.

Vi kan sagtens lave et Martinus flag i den størrelse du ønsker.

Det kræver bare, at du indhenter tilladelse fra Martinus Institut.

Venlig hilsen
Ole

Efterlad kommentar

Tilbage