Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Dannebrog i polyester

Dannebrog i mange størrelser, så de passer til flagstangens højde

Vi forhandler Dannebrog i mange størrelser så det altid er muligt at finde et Dannebrog i den rette størrelse til din flagstang. Ud for hver Dannebrog har vi noteret hvilket højde flagstang Dannebrog passer til, så det er let at finde det rigtige Dannebrog.

Varen er nu tilføjet til din bestilling.

Husk valg
 
 


Det danske flag med det hvide kors og de røde felter kaldes for Dannebrog. Her finder du Dannebrog i 100% polyester til flagstænger i længder fra 180 cm til 18 meter.

Ønsker du at købe et Dannebrog i en anden størrelse end du finder her på siden er du velkommen til at kontakte os for en pris på et Dannebrog i den størrelser du ønsker.

Vi bruger ofte Dannebrog til festlige begivenheder som fødselsdage, konfirmationer, til bryllup og lignende. Ved disse festdage hejses Dannebrog op i toppen af flagstangen hvor de vejrer flot i vinden.

På flagdage må Dannebrog hejses ved solopgang, dog ikke tidligere end klokken 8 om morgenen, mens flaget hejses ned igen inden solnedgang.

Flag på halv

På særlige mindedage, ved begravelser, bisættelser og dødsfald flages der også med Dannebrog. På disse dage flages der på halv stang.

Når der skal flages på halvt, hejses Dannebrog først helt til tops i flagstangen hvor det skal blive et par sekunder. Herefter hejses flaget ned så underkanten af Dannebrog er ud for flagstangens midte.

Ved dødsfald hejses flaget på dagen, medmindre at dødsfaldet sker kort tid inden solnedgang eller efter solnedgang. I disse tilfælde flages der på halvt dagen efter dødsfaldet.

Ved begravelser og bisættelser hejses flaget ligeledes til flagstangens top og sænkes herefter på samme måde så underkanten af Dannebrog er ud for flagstangens midte. Efter begravelser og bisættelser hejses Dannebrog til tops.

Flagningen på halv stang symboliserer sorgen der er ved at miste og tage afsked med venner, familie og bekendte, mens den efterfølgende flagning med Dannebrog i flagstangens top symboliserer Jesus genopstandelse.

Flagdage

Der findes en lang række officielle flagdage i Danmark hvor der flages for kongefamilien på deres fødselsdage eller kirkelige flagdage som Langfredag hvor der flages på halv stang eller Påskedag hvor Dannebrog hejses helt i flagstangens top.

Vi fejrer også vores grundlov med en flagdag, ligesom Dannebrog hejses i september for vores udsendte soldater.

Udover de officielle flagdage hejser vi også Dannebrog som et fødselsdagsflag samt ved andre festlige lejligheder.

Køb nyt Dannebrog

Når du har købt et nyt Dannebrog kan du have et gammelt flag til at ligge derhjemme. Et gammelt Dannebrog skal du skaffe dig af med ved at afbrænde det. Du kan enten selv brænde flaget eller pakke der forsvarligt ind og aflevere det på genbrugspladser.

Det er ikke god skik at benytte beskidte eller lasede Dannebrog til at flage med. Ligeledes er det heller ikke god skik at vaske Dannebrog eller at klippe det til pudseklude eller lignende.

Historisk om flaget

Det siges af Dannebrog faldt ned fra himlen i Estland under slaget ved Lyndanisse i 1219 hvor Valdemar Sejr vandt krigen. Flaget faldt ned fra himlen den 15. juni og derfor er denne dag også en af de officielle danske flagdage.