Trustpilot
Luk

Fri fragt på ordrer over 500kr*
*Gælder ikke flagstænger og tilbehør

Blog

Stutflag

Skrevet den 14-03-2014
StutflagStørrelsen på det danske stutflag har nogle klare regler for hvilken størrelse de forskellige elementer har i forhold til hinanden.
Tættest på flagstangen er de to mindste røde firkanter. Disse er kvadratiske med en længde og bredde som er 3 gange tykkelsen på det hvide kors.
 
De to røde felter på stutflaget som er længst væk fra flagstangen er 1,5 gange længere end de er høje. Dannebrogsflag som laves målrettet mod at skulle benyttes i hårdt vejr vil blive forlænget med ca. 0,75 gange korsets bredde.
 
Det betyder at et Dannebrogsflag med en korsbredde på 20 cm vil have 2 røde felter på hver 60 cm så stutflaget i alt være (60 cm + 20 cm + 60 cm) 140 cm ved flagstangen.
 
Længden af stutflaget vil have det første røde felt som er 60 cm og derefter det hvide kors som er 20 cm og så et rødt felt igen som er 60 x 1,5 cm = 90 cm, så i alt 170 cm.
 
Er stutflaget designet til hårdt vejr tillægges så 0,75 x 20 cm, så længden på det rød-hvide stutflag ender med at være 185 cm.
 
Højden af stutflaget (standerlig) afgør hvilken størrelse flagstang det passer til. Der er grundlæggende 3 forskellige måder man kan angive stutflagets størrelse i forhold til flagstangen på:
 
  • Stort flag hvor standerliget er 1/5 af flagstangens højde.
  • Mellemstort flag hvor standerliget er 1/8 af flagstangens højde.
  • Stormflag hvor standerliget er 1/10 af flagstangens højde.
 
Skal der findes et stutflag i passende størrelse til en flagstang som er placeret på toppen af en bygning, en høj eller andre steder hvor flagstangen befinder sig hævet i forhold til de omkringliggende niveau, vil standerliget skulle være en større del af flagstangens højde.

Kommentarer

Efterlad kommentar

Tilbage